logo 60 jaar Chiro

Chiro St.-Michiel Kuurne wordt 60 jaar!

Ontdek hieronder het programma voor het feestweekend op 2, 3 en 4 mei of neem een kijkje in het archief van 60 jaar Chiro.

Programma

Vrijdag 2 mei

19u30 | Feestelijke receptie

Feestelijke receptie met overheerlijke bivakhapjes.

Om het weekend geslaagd af te trappen, beginnen we om 19u30 met een feestelijke receptie. Kom en ontmoet je oude Chirovrienden bij een bivakhapje en een drankje. Om de sfeer erin te brengen, nodigen we iedereen uit om een deel van je Chiro-uniform of zelfs je volledige uniform te dragen. Laat ons weten als je kan komen zodat we zeker voldoende lekkers kunnen voorzien.

21u | Zangstonde met liveband

Zing de ziel uit je lijf op de zangstonde met liveband van leiding & oud-leiding

Een bivak zonder zingen is als een café zonder bier. Mis dus deze unieke zangstonde niet, waar we allerlei hits van vroeger tot nu in harmonie brengen. Dit wordt het moment waarop we nog eens allen luidkeels en ongegeneerd liedjes kunnen meezingen, brullen, fluiten of neuriën. Een liveband van oud-leiding zullen ons begeleiden in deze compilatie van tradities en nieuwere gewoontes. Vanaf 21 u kan je ons vinden in de circustent waar we er een memorabele avond van zullen maken.

Zaterdag 3 mei

17u00 | Barbecue

Aperitief en heerlijke barbecue | Volwassenen €13 - Kinderen €6 | Inschrijven hieronder.

In tegenstelling tot een bivak is deze barbecue niet de afsluiter van de avond. Dit is nog maar het begin. We kunnen je verzekeren: het wordt een feestmaal om te smullen en je bord af te lekken. We verwelkomen je om 17u voor het aperitief. Opgelet, om hiervan te kunnen meegenieten, dien je een kaart te kopen of via deze website in te schrijven. Voor volwassenen kost dit € 13, voor kinderen onder de 12 jaar € 6 (<12j, twee stukken vlees).
Inschrijven kan tot en met 27 april!

21u00 | Nacht van de kenwijsjes

Dans de nacht door met ons dj-team op bivaksongs en andere hits van toen en nu.

Wie herinnert zich niet die kenwijsjes voor het eten of het kampthema? Het riep ons op om samen te komen. Maar welke liedjes waren dat ook alweer? En welke andere liedjes waren een echte hit op bivak? Kom het herontdekken op de Nacht van de Kenwijsjes! Laat je meeslepen op de dansvloer waar ons dj-team je vanaf 21u in de verleiding zal brengen om de ganse nacht door te swingen.

Zondag 4 mei

14u00 | Stafbaltoernooi

Chiro-activiteit in samenwerking met het WIN-Gewest.

Aan alle Chiroleden vanaf de tito’s:
Hou jullie klaar voor een onvergetelijke namiddag waarbij jullie het opnemen tegen andere Chiro’s uit de buurt op het Stafbaltornooi, onze nationale Chirosport. Samen met het WIN-gewest zal alles in goede banen geleid worden en wordt dit het tornooi waar jullie jaren later nog over praten. Wees paraat om 14u op deze buitengewone namiddag vol spel en plezier.

14u30 | Herinneringstocht

Herinneringstocht langs legendarische Chiroplekken in Kuurne (inschrijven ter plaatse).

Als je denkt aan Chiro, denk je dan onmiddellijk aan het jeugdcentrum? Misschien ken je nog andere Chiroplekken? De Chiro is namelijk groot geworden op verschillende locaties en heeft ook een aantal locaties gebrandmerkt. Misschien ken je ze niet maar ben je wel geïnteresseerd in die legendarische plaatsen. De herinneringstocht laat je tijdens een korte wandeling die plekken (her)ontdekken met uitleg door mensen die het nog echt meegemaakt hebben. Je hoeft hier niet voor in te schrijven, vorm gewoon een groepje en je kan vertrekken vanaf 14u30.

Doorlopend

Foto- en vidotentoonstelling

Foto- en videotentoonstelling '60 jaar bivak Chiro Kuurne Sint-Michiel'.

Blijft alles nog wat vaag en roepen alleen echte beelden herinneringen op? Geen probleem. We bieden je het ganse weekend door een tentoonstelling aan met foto’s en archiefstukken over de jaren heen. Bovendien kan je in onze bescheiden cinema genieten van filmpjes om het allemaal nog levendiger te maken. Neem gerust de tijd om je verleden uit te pluizen want eenmaal je een aantal foto’s hebt gezien of een aantal mensen hebt herkend, ben je niet meer weg te krijgen.

Zomers terras

Zomers terras met tal van DJ's.

Ongetwijfeld heb je veel bij te praten met je vrienden van vroeger. Om hierbij de keel te smeren, kan je doorlopend rekenen op een zomers terras waar je, net zoals op Kuurne Kermis, kan genieten van overheerlijke pannenkoeken en fijne streekbieren. Enkele dj’s verzorgen daarbij een streepje muziek. Santé!

Inschrijvingen

Receptie (2/05 - 19u30)

Barbecue (3/05 - 17u)

De inschrijvingen voor de barbecue zijn afgesloten. We zien jullie graag zaterdag vanaf 17u!
(Wie via de website inschreef: vergeet niet dat je ter plaatse moet betalen.)

Contact

e-mail

chiro60@kuurne.org

chiro-foon

0478 05 08 62
(Spreek je bericht in op ons antwoordapparaat en we contacteren je zo vlug mogelijk.)

via post

60 jaar Chiro Kuurne St. Michiel
Veldm. Montgomerystraat 44
8520 Kuurne